Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις Συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες.

Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου. ... 

Πάντα ενεργός

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Παλαμίδα φουρνιστή

Παλαμίδα φουρνιστή

Υλικά
2 παλαμίδες πολίτικες (ή 2 τοννάκια) κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
½ λεμόνι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φέτες της παλαμίδας. Τις τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τις φετούλες από λεμόνι και 2-3 φύλλα δάφνης. Προηγουμένως όμως ροδίζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και αφήνουμε να ψηθούν 5 λεπτά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το ψάρι, ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε ρόκα σαλάτα ως συνοδευτικό, ανοίγουμε και ένα μπουκάλι κρασί για να μην αδικήσουμε τη φουρνιστή παλαμίδα και μείνει παραπονεμένη.