Τόποι και τεχνικές

by Δαριβιανάκης Μάριος

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μέσα από αυτό το άρθρο θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με στηρίζουν αυτά τα χρόνια και σαν επαγγελματία και σαν εραστή του ψαρέματος.

Πάντα μαθαίνουμε και προχωράμε
Μέσα σ’ αυτό το περιοδικό υπάρχουν άριστοι συντάκτες και συνεργάτες που όλοι μας ασχολούμαστε με διάφορες τεχνικές εξειδικεύοντας σε κάποια από αυτές. Οι αναγνώστες μας αντλούν – υιοθετούν και προσαρμόζουν πάνω στις δικές τους βγάζοντας συμπεράσματα και καταλήγουν σε δικά τους αποτελέσματα.
Τεχνικές όπως το casting, το spinning, το inglese, το bolonez που είναι και οι πιο γνωστές έχουν φέρει ένα μεγάλο επίπεδο στους ψαράδες μας και πολλοί από αυτούς επιλέγοντας μια από αυτές εξειδικεύονται και "βαπτίζονται" από την εκάστοτε τεχνική.
Με αυτό τον τρόπο "παραλύουν" τις άλλες τεχνικές και θεωρούμε (όλοι μας) τη δική μας τεχνική ως σωστότερη.
Λάθος.

Τόποι και τεχνικές
Ο τίτλος του άρθρου είναι πολύ προσαρμοστικός με την πραγματικότητα δίνοντας αξία σε κάθε τεχνική ανάλογα τον τόπο.
Δεν μπορούμε να θεωρούμε δηλαδή ένα λιμάνι με ντέματα – κάβους και σκάφη ως απαγορευμένο σημείο ψαρέματος επειδή δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις μακρινές μας βολές.
Έτσι ,το να γνωρίζω τεχνικές όπως το εγγλέζικο μου δίνει το δικαίωμα να ασχοληθώ σε αυτούς τους τόπους με το αγαπημένο μου χόμπι. Θα μου πείτε που είναι τα λεφτά για όλες τις τεχνικές. Δεν υπάρχει λόγος της ακριβής επιλογής εξοπλισμού σε μια τεχνική που δεν τη χρησιμοποιούμε τακτικά.
Τα οικονομικά καλάμια του είδους, κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Στην αντίθετη όχθη τώρα αν είμαι κολλημένος εγγλεζάς και βρίσκομαι σε ρηχές ζώνες παραλίας καλό θα ήταν να ακολουθήσω τεχνικές όπως το casting, όπου δίνουν μέτρα και αναζητώ τα ψάρια σε πιο βαθιές ζώνες ή το Feeder , μια τεχνική που κακώς δεν έχει πιάσει στη χώρα μας μιας και προσφέρει προτερήματα του εγγλέζικου και του casting μαζί.
Μέσα από αυτή τη μικρή επεξήγηση του «τόποι και τεχνικές» θέλω να δώσω την απάντηση σε όλους ότι το ψάρεμα προσαρμόζεται ανάλογα τον τόπο και όχι ανάλογα την αγάπη μας για κάποια τεχνική.
Προσαρμογή και τεχνική λοιπόν ανάλογα με τον τόπο.

Μάριος Δαριβιανάκης