Παρέμβαση Εισαγγελέα για το παράνομο ψάρεμα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το παράνομο ψάρεμα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου

Την έναρξη επείγουσας διοικητικής εξέτασης για το θέμα της παράνομης αλιείας με χρήση βολκών στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, διέταξε ο εισαγγελέας Μεσολογγίου.

Η συνεχιζόμενη παράνομη αλιεία στη λιμνοθάλασσα καταστρέφει εδώ και χρόνια το γόνο των ψαριών, με αποτέλεσμα τα ψάρια να κινδυνεύουν με ολοκληρωτικό αφανισμό.

Το δημοσίευμα στο φύλλο της 12ης Νοεμβρίου της «Σ» είχε προκύψει κατόπιν επώνυμης καταγγελίας που μας έγινε από τον πρόεδρο του περιβαλλοντικού συλλόγου, Ναπολέων Παπαδάτο. Το θέμα έφτασε και στα αυτιά του αρμόδιου εισαγγελέα Μεσολογγίου, ο οποίος ζήτησε να έχει συνάντηση με τον κ. Παπαδάτο κατά την οποία ενημερώθηκε για την έκταση του προβλήματος. Η μέθοδος αλιείας με βολκούς που πραγματοποιείται στην περιοχή, εγκλωβίζει όλα τα ψάρια, ακόμα και τον γόνο, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να μην ανανεώνεται και να μειώνεται συνεχώς.

Κατόπιν της ενημέρωσης την οποία έλαβε, ο κ. εισαγγελέας διέταξε επείγουσα διοικητική εξέταση, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες. Η παράνομη αλιεία γίνεται εδώ και χρόνια από πολύ μικρό αριθμό ψαράδων, εξαιτίας όμως της μεγάλης έκτασής της, οι επιπτώσεις που έχει είναι σοβαρότατες. Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος έχει αναδείξει και στο παρελθόν το θέμα, οι προσπάθειες της πολιτείας όμως έως τώρα δεν έχουν αποδώσει και το πρόβλημα παραμένει. Ευελπιστούμε ότι κατόπιν της παρέμβασης του ίδιου του εισαγγελέα, αυτό θα αλλάξει.