Ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού θα προσαρμόσετε τις ποσότητες. Εδώ λογαριάζουμε για 2 άτομα.
Υλικά
4 μικροί κολιοί
4 κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι
2 νυχάκια σκόρδο
2 ποτηράκια του κρασιού κόκκινο κρασί
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψάρια (βγάζετε και λίγα λέπια), και τα σκουπίζετε μ’ ένα πανί να στεγνώσουν. Ανοίγετε τα ψάρια και αφαιρείτε τη ραχοκοκαλιά τους. (Αν βρείτε τα συκώτια, κρατήστε τα).
Σ’ ένα ταψάκι βάζετε να λιώσει μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, καθώς και τα σκόρδα τσακισμένα αλλά όχι καθαρισμένα. Προσθέστε ένα κουτάλι της σούπας νερό και αφήστε να σιγοβράσει αυτό το μίγμα ώσπου να μείνει το μισό. Προσθέστε το κρασί, βάλτε τους κολιούς και φουρνίστε τους σε ζεστό φούρνο 250οC για 4΄.
Βάλτε τώρα τους κολιούς σε μια πιατέλα στη ζέστη, και αδειάστε τη σάλτσα όπου ψήθηκαν, σε μια κατσαρόλα, περνώντας την από τρυπητό.
Στην κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα συκώτια, κι αφήστε τη να πάρει 2-3 σιγανές βράσεις, προσθέτοντας, κατά το γούστο σας, αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε τη σάλτσα αυτή πάνω στους κολιούς, και σερβίρετε με βραστές πατάτες.