Υλικά
1 κιλό παλαμίδα ή ρίκι ή κολιοί ή σκουμπριά
4-5 ντομάτες
1 ποτήρι λάδι
½ ματσάκι μαϊντανό
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι και το τοποθετούμε κομμένο σε ροδέλες σε ταψάκι. Τους κολιούς ή τα σκουμπριά τα βάζουμε ολόκληρα (αν είναι μεγάλα, τα χαρακώνουμε λίγο). Προσθέτουμε τις ντομάτες αφού τις περάσουμε από τη σήτα των λαχανικών, έπειτα το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα υλικά. Γαρνίρουμε με ροδέλες ντομάτας. Ψήνουμε το πλακί στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.