Είναι ο βασιλιάς των δολωμάτων, αλλά δυστυχώς και αυτό υπό εξαφάνιση, λόγω υπεραλιείας. Ακριβό επίσης δόλωμα, λόγω της σπανιότητάς του, αλλά με μεγάλη αποτελεσματικότητα αφού το προτιμούν (….τρελά όμως) όλα τα ψάρια χωρίς καμιά εξαίρεση.
Ψαρεύεται όλες τις εποχές του χρόνου μέρα και νύχτα, έχει πολύ φώσφορο και πολύ αίμα. ¨Έχει πολύ κινητικότητα κατά την διάρκεια που είναι δολωμένο. Προκαλώντας και τα πιο διστακτικά ψάρια.
Θεωρείται μαλακό δόλωμα και χρειάζεται πολύ προσοχή στην συντήρηση του.
Η σωστή θερμοκρασία διατήρησης του είναι 8 με 14 βαθμούς Κελσίου, για αυτό τους θερινούς μήνες χρειάζεται περισσότερη φροντίδα κατά την συντήρηση του, πάντα με θαλασσινό νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία, για ψάρεμα παράκτιο η από το σκάφος.
Ψαρεύεται ακόμα και αλατισμένο (παστωμένο) όταν κάποιος ψαράς θέλει να το κρατήσει για περισσότερο χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης του από την αγορά.
Είναι σπάνιο δόλωμα για αυτό και ο ψαράς επιβάλλεται να μην το χαραμίσει για μπαλαδάκια αλλά μόνο για σοβαρά ψάρια.
Είναι κατάλληλο δόλωμα για όλους τους Ελληνικούς βυθούς.