Βαθύ χειμερινό ψάρεμα

Περιγραφή

Εδώ θα δούμε το πολύ βαθύ χειμερινό ψάρεμα και το οποίο είναι και η δική μου τεχνική σαν μέσο προπόνησης και όχι μόνο. Ως πολύ βαθύ ψάρεμα εννοούμε βέβαια το ψάρεμα που γίνεται το χειμώνα κάτω από τα είκοσι πέντε μέτρα. Είναι ένα βάθος που μπορεί να σταθεί σταθμός για το χειμερινό ψαροτούφεκο. Ας δούμε όμως πρώτα τι καλό μας κάνει αυτός ο τρόπος ψαρέματος.
Κατ’ αρχάς απευθύνεται σε αθλητές και σε όσους έχουν διάθεση να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με αυτό που πρώτα απ’ όλα αγαπάμε. Λοιπόν το χειμερινό βαθύ ψάρεμα είναι δύσκολο με το κρύο, λόγω της έλλειψης ορατότητας, της πολύ έντονης ύπαρξης θερμοκλινούς, της αυξημένης κατανάλωσης ενέργειας, τα πολλά κιλά και τις χοντρές στολές. Είναι καλό όμως γιατί αποτελεί, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μια ανεκτίμητης αξίας σωματική προπόνηση και ταυτόχρονα μιας πρώτης τάξεως ψυχική προπόνηση έχοντας δύο πολύ μεγάλα καλά, πρώτον το δέσιμο με το βάθος χωρίς χρονικά κενά και δεύτερον την εξοικείωση με τις αλλαγές θερμοκρασίας και το κρύο. Όλα αυτά και από μόνα τους το καθένα με κάνουν να το λατρεύω.
Η δική μου επιλογή είναι ψάρεμα σε βαθιά νερά ανοικτά από την ακτή σε ισοβαθής με μέσο όρο τα τριάντα μέτρα και ψάρεμα σε θαλάμια γνωστά ή τόπους γνωστούς, το σημαντικό γι’ αυτό το ψάρεμα είναι ο χρόνος παραμονής στο νερό να μην ξεπερνάει, γι’ αυτά τα νερά, τις τρεις ώρες. Είναι μια τεχνική που ακολουθείται από πολλούς και είναι ιδιαίτερα αποδοτική σε ψάρια, παρά το λίγο χρόνο που ασκείται. Μια τεχνική δύσκολη που αν κάποιος δεν ασχολείται σοβαρά με αυτό το άθλημα κινδυνεύει άμεσα.
Γιώργος Κουτσούγερας

Εργαλεία

Δολώματα

Αλιεύματα

WordPress Ads