Προσαρμόστε τις Προτιμήσεις Συναίνεσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας βοηθήσουμε να πλοηγείστε αποτελεσματικά και να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες.

Θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies σε κάθε κατηγορία συναίνεσης παρακάτω.

Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως "Απαραίτητα" αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας καθώς είναι απαραίτητα για την ενεργοποίηση των βασικών λειτουργιών του ιστότοπου. ... 

Πάντα ενεργός

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Δεν υπάρχουν cookies για εμφάνιση.

Λαβράκι «ποσέ»

Λαβράκι «ποσέ»

Υλικά
για 8 άτομα
λογαριάστε ένα λαβράκι 2-2½ κιλά (ή δύο μικρότερα)
1 μπουκάλι κρασί αρετσίνωτο
λίγο σέλινο
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
25 κόκκους πιπέρι
μαϊντανό
λεμόνια

Εκτέλεση
Σε μια ψαριέρα, βάλτε το ψάρι καθαρισμένο, αλατισμένο, και τυλιγμένο σφιχτά σ’ ένα τουλπάνι. Ρίξτε το κρασί και τα χορταρικά, και αρκετό νερό ώστε να σκεπαστεί το ψάρι.
Ανάψτε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώστε την ώστε να σιγοτρέμει το νερό χωρίς να βράζει. Το ψάρι 2 κιλών, θέλει 10΄ «ποσάρισμα», ενώ το ψάρι των 2½ κιλών 12½΄«ποσάρισμα».
Σερβίρετε το ψάρι χωρίς την πέτσα του, τοποθετημένο πάνω σε διπλωμένη πετσέτα και πασπαλισμένο με μαϊντανό και γαρνιρισμένο με ροδέλες λεμονιού.
Τρώγεται κρύο με μαγιονέζα ή λαδολέμονο. Τρώγεται ζεστό με λιωμένο φρέσκο βούτυρο όπου έχετε βάλει λίγο αλάτι και ζουμί λεμονιού.

WordPress Ads