Σκαρτσίνι

Οστρακόδερμο που ζει σε αλλά κενά όστρακα που τα χρησιμοποιεί σαν κατοικία, συνεχίζοντας μέχρι να βρει μεγαλύτερο και πιο ταιριαστό σπιτικό.
Αφού σπάσουμε το αστακό προσεκτικά αφαιρούμε τα δυο δαγκανάρια για να τα δολώσουμε μετά. Δολώνουμε ολοζώντανο το σκαρτσίνι, περνώντας το αγκίστρι κατά μήκος του σώματος, αρχίζοντας από την ουρά καταλήγοντας στον θώρακα βγάζουμε το αρπάδι όπως ακριβώς στο καραβιδάκι. Μπορούμε αφού κόψουμε τα δαγκαναρια να τα δολώσουμε και αυτά με μεγάλο αγκίστρι που διαθέτει κουρμπα.
Τα αναζητούμε σε λιμανάκια όπου οι ψαράδες καθαρίζουν τα δίχτυα τους.

WordPress Ads