Τσουτσούνι άγριο

Σπανιότατο πλέον δόλωμα σχεδόν εξαφανισμένο από τους ελληνικούς βιότοπους του είδους από ανεγκέφαλους δυστυχώς, που λόγω προσωπικού κέρδους υπέρ αλίευσαν στο παρελθόν μεγάλες ποσότητες του είδους, καθιστώντας πλέον πάμφτωχο τον βυθό
από ένα εξαιρετικής αποτελεσματικότητας δόλωμα.
Η αναπαραγωγή του δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη στο φυσικό του  περιβάλλον διότι ο κύκλος της είναι μακροχρόνιος.
Δόλωμα καθαρά παραγαδισιο, πολύ ακριβό αλλά με σίγουρα και καλά αποτελέσματα για τον ψαρά που θα επιλέξει σωστό ψαρότοπο. Ψαρεύει ημέρα κυρίως από το χάραμα και ύστερα ακόμη και μέχρι την δύση του ήλιου.
Διατηρείτε σε θαλασσινό πάντα νερό σε θερμοκρασία 10-14 βαθμούς Κέλσιου και είναι αρκετά ανθεκτικό στη μεταφορά του. Είναι σκληρό δόλωμα με μεγάλο βαθμό αντοχής στο λιανωμα γι αυτό είναι πλέον κατάλληλο για τον ψαρά που διαθέτει χρήματα για να απολαύσει το ψάρεμα της καθετής.
Το προτιμούν όλα τα καθαρά ψάρια σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου όταν είναι διαθέσιμο στην αγορά.
Ενδυκνεται για όλους του τύπους βυθού.

Το συνηθισμένο μέγεθός του είναι δέκα έως δεκαπέντε εκατοστά περίπου.
Το άσπρο – κίτρινο και ελαφρύ καφέ, αποτελούν το χρωματισμό του. Όταν το βγάλουμε από τη θάλασσα ή το αγοράσουμε από τα ειδικά αλιευτικά καταστήματα, το διατηρούμε μέσα σε θαλασσινό νερό ή σε υγρό μαλακό χαρτί έως ότου φτάσουμε στον προορισμό μας.
Αν ο χρόνος από τη παραλαβή μέχρι την χρήση του είναι μεγάλος, οι συχνές αλλαγές του θαλασσινού νερού ή η τοποθέτηση ειδικής αεραντλίας στο δοχείο που το διαφυλάσσουμε, είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρείται το δόλωμα ολοζώντανο. Πριν δολώσουμε, το κόβουμε σε ροδέλες, με τρόπο τέτοιο που να ανταποκρίνεται στο εκάστοτε αγκίστρι. Πάντα σε μικρό δοχείο, κολυμπούν οι κομμένες ροδέλες, μέσα στο υγρό που φυλάσσει στο εσωτερικό του
το παραπάνω σκουλήκι. Κατάλληλο για παραγάδι, γιατί με τη σκληρότητα που διαθέτει το Άγριο, δεν φεύγει εύκολα από το αγκίστρι. Οι σαργοί, τα σκαθάρια και οι σικιοί, είναι από τα καλά ψάρια που το προτιμούν.

WordPress Ads