Ψάρεμα με πλανάρισμα

Περιγραφή

Κλασικός τρόπος ψαρέματος και αυτός, με οπαδούς που μάλλον πρέπει να αλλάξουν αυτόν τον τρόπο, ο οποίος είναι πια ξεπερασμένος τόσο σε απόδοση, όσο και σε τεχνική. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα το πραγματευτούμε σαν ένα τρόπο πιο εξελιγμένο όπως είναι η αράχνη και το χαμηλό πλανάρισμα σε εκφυλισμένο συρτό καρτέρι. Είναι δύο τρόποι πλαναρίσματος ιδιαίτερα αποδοτικοί σε σχέση με το κλασικό πλανάρισμα και δρουν και σαν τρόποι για να ανακαλύψουμε το θήραμα.
Η αράχνη είναι το αργό πλανάρισμα που καταλήγει σε εναιώρηση πάνω από το βυθό και το εκφυλισμένο συρτό καρτέρι είναι το πολύ χαμηλό πλανάρισμα που κινούμαι πάνω από το βυθό, αλλά σε θέση βολής, είτε ανάμεσα στις πέτρες, είτε σε ελεύθερο θήραμα. Πρόκειται κι αυτό για ένα δυναμικό τρόπο ψαρέματος που έχει όλα αυτά που αναφέραμε και στο ψαχτήρι, αλλά μας επιτρέπει να χτυπάμε και να αντιλαμβανόμαστε ψάρια που κινούνται στις σκιές των βράχων και δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από την επιφάνεια. Σαν τέτοιο ψάρεμα μπορούμε να το κατατάξουμε στις δόκιμες τεχνικές για το χειμώνα, γιατί το απλό πλανάρισμα συνήθως καταλήγει σε αποτυχία επειδή είναι ευαίσθητο στη θολούρα και στην μη καλή εκμετάλλευση του χώρου που γίνεται, γιατί αυτός είναι ιδιαίτερα ευρύς και δύσκολο να ελεγχθεί. Έτσι λοιπόν το πλανάρισμα είναι μια τεχνική που θα μας κρατήσει ζεστούς και ταυτόχρονα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία και να κάνει το κρύο να φαντάζει λιγότερο στα μάτια μας.
Για τους παράγοντες επιρροής και τη θολούρα θέλω να πω ιδιαίτερα ότι αν είναι ένας τόπος γνωστός, τότε το πλανάρισμα με τον τρόπο που το δεχτήκαμε θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικό και ακόμα αν δεν ξέρουμε τον τόπο αν είμαστε γρήγοροι στις αντιδράσεις μας, τότε θα έχουμε μεγάλη επιτυχία. Βέβαια πάντα θα υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας που εξαιτίας της θολούρας θα είναι κακή η ψυχολογία μας, αλλά με συνήθεια και σωστό επιχειρησιακό βάθος όλα θα ξεπεραστούν. Στο θέμα του προγράμματος εδώ απαντάμε ως εξής: Διάρκεια τέτοια ώστε να είμαστε δυνατοί, χρόνος κυρίως το πρωί και το απόγευμα, τεχνική βέβαια το πλανάρισμα και βάθος τέτοιο ώστε αν μας βραχώσει ένα ψάρι να είμαστε ιδιαίτερα χαλαροί και άνετοι γιατί αλλιώς… κίνδυνος.
Γιώργος Κουτσούγερας

Εργαλεία

Δολώματα

Αλιεύματα

WordPress Ads