Μύδι

Μαλάκιο που προστατεύει το μαλακό σώμα του από ένα απόρθητο για τα μικρόψαρα κέλυφος Τα συλλέγουμε με τα χέρια μας καθώς είναι κολλημένα σε ρεμέντζα, κάβους, βράχια κτλ.
Δολώνουμε χωρίς να το ανοίξουμε καρφώνοντας χαμηλά στο τριχωτό του σημείο και βγάζοντας το αρπάδι στο σημείο που σχηματίζεται καμπύλη στο όστρακο, το οποίο κλείνει το αγκίστρι μέσα του φυσικά. Εκλεκτός μεζές για τις τσιπούρες, τα σαγόνια των οποίων δεν δυσκολεύονται να το συνθλίψουν. Αυτό ακριβώς το κρίσιμο σημείο πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να καρφώσουμε άμεσα μην αφήνοντας χρόνο στο ψάρι να αφήσει το δόλωμα.

WordPress Ads