Πορφύρα

Μαλάκιο που ζει σε όστρακο το οποίο χρειάζεται να σπάσουμε για να δολώσουμε το σώμα του.
Εξαιρετικό δόλωμα, ανθεκτικό στο λιανωμα κυρίως για τσιπούρες που είναι δύσκολα και γεμάτα καχυποψία ψαριά. Δουλεύει καλά την ημέρα αλλά και την νύχτα. Είναι κατά τους χειμερινούς μήνες η επιλογή έμπειρων ψαράδων τσιπούρας, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει άλλο ζωντανό διαθέσιμο για τσιπούρες.
Διατηρούνται σε δροσερό, σκιερό μέρος με θαλασσινό νερό. Το σημαντικότερο είναι να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια, μπορούμε και μόνοι μας να τα πιάσουμε σαν δόλωμα.
Σπάζοντας το όστρακό της, ξεχωρίζουμε το καθαρό και σφιχτό κρέας από το υπόλοιπο σώμα, το οποίο αποτελεί το δόλωμα. Δολώνουμε με πορφύρα τα παραγάδια, αλλά την χρησιμοποιούμε και στο πεταχτάρι. Τη κυνηγάνε οι τσιπούρες, οι πέρκες, οι κοκοβιοί, τα σκορπίδια και άλλα ψάρια.

WordPress Ads